Friday, June 24, 2011

Kuih Bakar Pandan


A
200ml Air
150gm gula
Pes pandan (optional)
B
14 helai daun pandan
250ml air
C
220gm tepung gandum
1/2 tsp Garam
D
3 biji telur (Grade B)
E
150ml pati santan
100ml air


Didihkan A untuk dijadikan sirap dan sejukkan.
Kisar bahan B dan ambil jusnya.
Campurkan semua bahan, kisar hingga sebati.
Sapukan loyang (9 inci) dgn sedikit minyak, taburkan bijan.
Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 darjah celcius selama 55 minit.

Fancy Cookies - Pink n Purple Heart Shape

TQ Nissa...

Friday, June 17, 2011

CMC for Aliya

chocolate moist cake covered with ganache

Wedding Miemie - 5 tiers cake

Selamat Pengantin Baru Miemie & Wan, semuga berkekalan hingga ke akhir hayat dunia akhirat. Aminnnn...
orang kuat pun nak posing gak... hahahaha...