Thursday, July 23, 2009

Carrot Cupcake with Cream Cheese Frosting by Rinda

An order from a loyal fan of Carrot cupcake with cheese frosting for her boss' birthday. Thank you again Rinda. Jangan jemu buat pesanan Carrot cupcake lagi ye...


Yang ni untuk diri sendiri. Terliur jugak bila selalu sangat ambil order tapi cuma dapat cium bau jer... lebih enak dan nyaman lepas keluar dari oven...Nyum... nyum... nyum...

Monday, July 20, 2009

From Aunt Helen to Shannon

Thank you Aunt Helen.

Rissoles


This is my first attempt of making this wonderful taste dish which is very popular among Indonesian. I've tried them in some restaurants. I surfed through the internet and read the recipes from many books. They have variation of recipes. So, this is my recipe from my observation which I have no specific measurement, just follow my instinct. They turned out nice and tasty, just what I want.

Kulit / Skin
Tepung / flour
Susu segar / fresh milk
2 biji telur / eggs
Garam / salt

Campurkan tepung, garam dan telur. Tambahkan susu sedikit demi sedikit sambil dikacau sehingga bancuhan tidak berketul-ketul. Panaskan kuali yang disapu sedikit minyak. Sendukkan bancuhan dan tuang kedalam kuali dan dadar nipis. Masak dengan api kecil sehingga boleh ditarik keluar. Ketepikan.
Combine the flour, salt and eggs. Gradually add the milk whisk them to make a smooth texture. Heat up a pan and grease with a bit oil. Scoop the mixture, pour to the pan and make it thin. Cook it with low heat until you can peel off easily, it means it is cooked. Set aside.

Inti/Filling:
Panaskan minyak dalam kuali, tumiskan bawang besar dan bawang putih sehingga wangi. Tambahkan ayam cincang dan kacau sebati beberapa minit. Kemudian tambahkan sayur campur, serbuk lada putih, garam, seleri dan krim pekat. Teruskan memasak sehingga semua bahan lembut dan tambahkan tepung yang telah dibancuh dengan air untuk memekatkan inti. Tambahkan gula untuk seimbangkan rasa.
Heat up butter in a wok, then sauté the onion and garlic until fragrant. Add the chopped chicken and mix them well for few minutes. Then add mix-vege, pepper, salt, celery and thicked cream. Continue cooking until they are tender and add 1 tablespoon of flour mixed with water to make the filling thicker. Add a little of sugar to adjust the taste.

Membentuk risoles/Make the rissole:
Ambil sekeping kulit risoles dan letak inti dibahagian bawah. Lipat kiri dan kanan dan gulung ke atas hingga membentuk seperti tiub. Ulangi hingga semua kulit habis.
Take one rissole’s skin then add the filling in the bottom. Fold over the left side, and then the right side and roll it up to form a tube. Repeat until all the skins are finished.


Celupkan risoles siap gulung kedalam telur yang telah dipukul sedikit dan salutkan dengan serbuk roti. Simpan dalam peti beku atau boleh terus digoreng dengan api perlahan. Tiriskan minyak di atas kertas tisu.
Dip the rissoles into beaten egg then coat them with bread crumbs. Keep frozen or deep fry them with low heat, and use the tissue paper to absorb the oil.

Tuesday, July 14, 2009

Kek Manohara

hahaha... kek ni dari Elyn. Nama tu ilham dia dapat lepas balik dari Jakarta, waktu tu kecoh pasal si Manohara, hampir semua saluran tv kat sana dok citer pasal Manohara kena dera. Nak tergelak pun ada... lantak ler, bukan aku kenal pun si Manohara tu sampai begitu besar publisiti yang press sana berikan.

Kalau ikut rasa, ini kek Chocolate Blueberry Cheese Cake, tp ada a bit orange taste. Dah tinggal sepotong baru terigat nak bagi posing. Dah seminggu dalam peti es tu... terlupa sebenarnya. Hari ni sampai jer rumah terus capai dan potong... ngap... masuk mulut. Peh... lebih sedap selepas di simpan dalam fridge.

Yang kita suka... tu taburan keju atas kek tu... teringat kek2 di Jakarta, begitu meriah dengan taburan cheese yang diparut.

Thanks Elyn, nnt kalau buat lagi, panggil la aku datang pikap... hehehe...

Friday, July 10, 2009

Happy Birthday! Happy Birthday!

This cake is for my sister in law, Kak Purah or Mak Ngah as my children called, for her belated birthday (25th June), requested and transported to the kampung by my niece Julie (her daughter). We made the cake together at Julie's residence.
Inside: orange sponge cake. Very very very last minute request. Luckily I brought extra ingredients to Julie's house in Malacca.

Inside: Strawberry sponge cake, layered with strawberry jam.And this one was requested by Along for her very closed cousin Aklema or Kim as she called, on her 18th birthday (26th June), a day after Mak Ngah's and been celebrated a day later. It's also a present as Kim has to enter college a week later (registration 5th July), somewhere in the northern state. Happy Studying Kim!!!

Selamat Hari Bapa

I made this cake on Father's Day but the father of the children in the house wasn't around, he was away in Medan. So, the cake-cutting ceremony was delayed until he reached home three days later.


It was a sponge based cake, layered and coated with ganache. Very simple with no further decorations. It's the thought that counts, right?

Thursday, July 2, 2009

CC for farewell

Odered by Kak Rusiah's daughter for her farewell. She completed her training in one of insurance agency in KL. Lepas ni buleh dah cari kerja tolong Mummy pulak ye...Actually, she ordered 2 boxes and the other box was ordered by her friend. Millions thanks to both of you. Hope everybody enjoy eating the cuppies. Pening achik dok mikir camana nak deko hok cumil2 gini... sekarang ni ide sungguhlah merajuknya. Layanzzzz!!!





Kek Penyu

Cantik tak kek penyu nih? kreatif kan? TQ Suzi. Kalau senang baca la kat sini. Mari kita layan gambarnya...


ini dari Kesuma...