Sunday, June 21, 2009

Blueberry Muffins

Buat muffin untuk bekalan anak2 ke sekolah. Kebetulan ada dried blueberries pemberian seorang kawan dari Singapore. Cari resipi yang paling simple jer kat internet. Dapat la kat Nancy Kitchen ni. Not bad la...

BLUEBERRY MUFFINS
2 c. plain flour
1/2 c. sugar
1 tbsp. double action baking powder
1/2 tsp. Salt
1 egg
1 c. milk
1/4 c. salad oil

Mix. Add 3/4 to 1 cup blueberries. Stir. Grease 20 to 24 muffin pans (miniature). Bake 400 degrees for 20 to 25 minutes.

Terlalu benar rajinnya, buat jugak paf sosej ni. Tapi hak ni guna instant pastry puff jer. Sosej pun yang dah siap pack tu kan... hahaha...

Sunday, June 14, 2009

Brownies Mba Vivi Liong

Gara2 feedback yang ngetops di NCC, I made this brownies soon after I finished the cream puff session. I urged myself to try the recipe from Mba Vivi Liong with no delays despite that lacked of ingredients and the midnite had passed.

Due to an extremely modification to the recipe, it gave me an extreme sweet taste which I could not take much. Here is the original recipe from Mba Vivi Liong posted to NCC mailing list. The text in red was my adjustment.

BROWNIES MELTED
Hasil Jadi: 2 loyang @15x10 cm

Bahan :
Mentega tawar elle vire 100 gram (i used normal butter)
Cokelat masak Van Houten 125 gram (I used compound)
Gula pasir butiran sedang 150 gram
Telur ayam 2 butir
Tepung terigu protein rendah 100 gram (tepung gandum jer)
Almond bubuk 50 gram
Kacang kenari 25 gram, sangrai, cincang kasar
Essen vanilla Red Bell 1/2 sendok teh
Rhum bakar toffieco 1 sdt (been ommitted lah... tak der dan tak tau apa dia... ;))

Isian:
Cokelat kancing Van Houten 100 gram (i used chocolate chips)

Taburan:
Cokelat chip black & white 50 gram (tak der, guna jer choco putih siap bentuk)
kacang kenari 30 gram, sangrai

Cara Membuat :
1. Lelehkan mentega dan cokelat masak hingga agak lumer (lumer sebagian), angkat dari api, masukkan gula pasir dan telur, aduk rata.
2. Masukkan terigu, almond bubuk, kenari cincang, essen vanilla dan rhum bakar, aduk asal rata (jangan terlalu lama).
3. Siapkan loyang brownies uk. 15x10 cm yang sudah dioles dengan margarin dan di alasi kertas roti.
4. Tuang adonan setengah loyang, tata cokelat kancing di atas adonan, kemudian tutup lagi dengan adonan, taburi kenari dan cokelat chip BW.
5. Panaskan oven suhu 180°C selama 5 menit, masukkan adonan, panggang hingga matang kurleb 25 menit, angkat.
6. Sajikan.

Tips:
- Jika suka gurih, di tengah adonan bisa diberi taburan keju melted (potong dadu)

Puff again!!!

Another cream puff day...
Pictures quality very low, taken with a cheap hp camera.


Sunday, June 7, 2009

Plain Cupcakes and Cakes

The request for the cupcakes was placed 3 months in advance but I was asked to bake for the three sizes big cake a day before they're delivered. Plain cupcakes and cakes without frosting were sponge cake base.


chocolate flavour sprinkle with hundred and thousandorange flavours sprinkle with colourful chocolate rice
a 12 inch strawberry flavour sponge cakea 9 inch sponge cake with orange flavour7-inch orange flavour

Happy Birthday for Neeca and Ain

These carrot cupcakes with cheese frosting was requested by Miss Rinda for her two daughters birthday party. Neeca's birthday was in April and Ain's falls on May. So, they had a 2-in-1 party.

Thanks Rinda and happy birthday to the girls. Be good always, ok...


Decorated Cookies

The red bouquet was given to a doctor for Mother's Day celebration. Those 3 was for Teacher's Day taken by Miss Rinda.

And those below was requested by a mother on behalf of his son, sent for his ex-teachers in his ex-boarding school. His is now pursuing his studies to be in Australia soon after he finish his matriculation program.

And down below was requested by Faroz quite sometime ago. Almost forgotten to make an entry for this. Sorry faroz... I am getting older... hahahahaha...



Saturday, June 6, 2009

Cookies - Baby Shower

Decorated cookies for baby shower. Thanks to Elyn and family.

CC - Baby Shower

75 pcs buttercream frosting cupcakes for baby shower. Thanks to Elyn.

Bertemu Monica

Monica - Nyonya yang manis

Semalam aku berkesempatan bertemu Monica yang datang dari Surabaya berkursus di PME Artisan Kelana Jaya. Memang sudah janjian dengannya sebelum Monica sampai ke Malaysia. Kebetulan, waktu Monica menjejakkan kakinya di KLIA, aku pula telah terbang ke Jakarta untuk menghadiri kelas di sana. Hahahaha... sepertinya program pertukaran pelajar...
Monica teman cyber yang ku kenal lewat milis NCC. Orangnya kecil molek juga peramah. Seorang pengusaha di Surabaya. Juga salah seorang jurnalis bebas koran Lezat.

Koran Lezat yang sempat ku gapai waktu di Jakarta

Perbincangan yang sangat2 serius... Bersama 'Uncle' di PME tempat Monica berkursus.


Walaupun hanya seketika dapat bertemu Monica tapi aku puas. Semuga Monica ngga serik untuk ke sini lagi. Iya Mba Monica... Muga kita bisa ketemu lagi, di Surabaya atau di Kuala Lumpur.