
8 eggs
100ml water
100ml vege oil (use cooking oil if desperate)
Pre-heat oven at 160 degree Celcius for at least 20 minutes. Combine sponge mix, eggs and water. Beat at high speed until double, light and fluffy. Add in oil - just mix well. Pour mixture into mould lined with baking paper and bake into oven until done. Turn up side down on wire rack after 5 minutes taken out from oven. Cool. Make-up as you wish.

500g Chocolate sponge mix
8 biji telur
100ml air
100ml minyak (use cooking oil if desperate)
- Panaskan oven 160 darjah Celcius selama sekurang2nya 20 minit.
- Satukan sponge mix, telur dan air. Pukul kelajuan tinggi sehingga kembang berganda dan gebu.
- Masukkan minyak, gaul sebati jer.
- Masukkan dalam acuan yang dialas kertas minyak dan bakar sehingga masak. (cucukkan lidi dan tarik keluar, jika bersih tanda sudah masak. seluruh rumah akan berbau keenakkan kek tersebut)
- Selepas 5 minit keluar oven, terbalikkan di atas redai. kalau loyang tak mau tanggal pun x per... biorkan dia menonggeng seketika atau hingga sejuk. Hias ikut suka.
1 comment:
salam...saya nak tahu ukuran loyang yang sesuai bagi adunan sponge mix 500gram nie..terima kasih....
Post a Comment